S2Forum - The Audi S2 Community

Go Back   S2Forum - The Audi S2 Community > Member's Area > Projects

Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 18-05-17, 05:31 PM   #406
SA BOY
S2Forum Addict
 
Home Country - South Africa Current Country - United Kingdom
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 264
Garage
WOW Lovely car and well done for sticking with it.
SA BOY is offline   Post Tools
Unread 19-05-17, 10:44 PM   #407
LeafBox
S2Forum Addict
 
Sweden
 
LeafBox's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 307
Quote:
Originally Posted by SA BOY View Post
WOW Lovely car and well done for sticking with it.
Sticking with it was the hardest part


But hey guys, I got a problem.
I swappet my 034 top mounts to Meyle HD and there's still a terrible amount of wiggleroom. The Meyle mounts is a tiiiiny bit better, but it's still clunk-city.

Is there like a bigger mount or something from another car that has a thighter fit?
__________________
LeafBox is offline   Post Tools
Unread 20-05-17, 07:19 AM   #408
quattrostyle
S2Forum Zealot
 
Netherlands
 
quattrostyle's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 5,906
Surely the Meyle mounts are not THE solution but it should be good for a while. There must be something wrong in your setup?
quattrostyle is offline   Post Tools
Unread 20-05-17, 07:36 AM   #409
LeafBox
S2Forum Addict
 
Sweden
 
LeafBox's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 307
Quote:
Originally Posted by quattrostyle View Post
Surely the Meyle mounts are not THE solution but it should be good for a while. There must be something wrong in your setup?
I mean yeah. Something is clearly wrong
I just don't know why, everything is mounted correctly, brand new parts, and I can still move the top mounts by hand when they're up in the tower?

I feel like they should be a couple mm bigger in diameter
__________________
LeafBox is offline   Post Tools
Unread 20-05-17, 11:46 AM   #410
quattrostyle
S2Forum Zealot
 
Netherlands
 
quattrostyle's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 5,906
Really weird, it can't be mounted correctly if you can move the topmounts by hand WHEN the car is on it's wheels (not sure how to check that since there will be no space to get your hand in there.
Think it's normal when the wheel is off the ground, I'll check with my car in a minute.
quattrostyle is offline   Post Tools
Unread 20-05-17, 01:56 PM   #411
LeafBox
S2Forum Addict
 
Sweden
 
LeafBox's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 307
Quote:
Originally Posted by quattrostyle View Post
Really weird, it can't be mounted correctly if you can move the topmounts by hand WHEN the car is on it's wheels (not sure how to check that since there will be no space to get your hand in there.
Think it's normal when the wheel is off the ground, I'll check with my car in a minute.
I mean I can move them with the wheel off the ground. Up&Down is normal, but side to side?
I can TILT the whole struts a couple of mm...
__________________
LeafBox is offline   Post Tools
Unread 20-05-17, 05:19 PM   #412
Typ89
S2Forum Enthusiast
 
Netherlands
 
Typ89's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 108
How much is a couple millimeters? Up to about 3mm should be fine.
Typ89 is offline   Post Tools
Unread 21-05-17, 01:27 PM   #413
LeafBox
S2Forum Addict
 
Sweden
 
LeafBox's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 307
I figured it out!

I went by the car earlier to take a video for you guys so you could get a better look.
And while I was watching the video back I noticed something that I couldn't see before.

Long story short, the big hollow nut that holds the shock down in the strut had somehow come loose, so it wasn't the top mount making the knocking (I mean, they're still loose as hell, but not enough to make a sound), but the whole damn shock jumping around inside the strut.

I'm pretty sure I pulled it nice and snug, so I don't know if I just messed up or if they came undone somehow. I'll keep an eye on them...
Glad to have that sorted, the car feels much more 'proper' when there isn't a bunch of strange sounds going on.

-----

I also shimmed the WG-spring, so now I'm reaching the correct boost preassure.
I guess that the 20vt WG is different, because I didn't have the supposed hidden adjuster screw in the lid.

She pulls real nice and I'm gonna look into getting her on a dyno sometime during the season.
__________________
LeafBox is offline   Post Tools
Unread 23-05-17, 07:12 PM   #414
quattrostyle
S2Forum Zealot
 
Netherlands
 
quattrostyle's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 5,906
Cool

Did check on my car on saturday and I can't move the top mount with the wheels of the ground.
quattrostyle is offline   Post Tools
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT. The time now is 11:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
DTO Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
©2003-2016 S2forum.com. All Rights Reserved.