Announcement

Collapse
No announcement yet.

Brakes gone.

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Brakes gone.

    Hello,

    I have recently problem with brakes.
    After boost brakes are hard been always but now i have other problem also. Now even when i brake sometimes pedal is hard or if its not and i repress pedal it goes hard and need to press brakes with to legs to stop
    I have vacuum brake system. We have checked that little valve but this looks ok. So it looks i have to change brake booster?
    If i have to change that then is there better options than B4 booster? Or how can i be sure its brake booster problem?

    I have in my warehouse booster as in pictures. But i cant find that this coded booster will go to my S2.

    Many thanks for help!

  • #2
    Have some one installed that brake servo to his car? Its two chamber on and it looks like its S4 one.

    Comment


    • #3
      I had similar symptoms on mine, the vacuum booster has a leak. I fitted a new one and it's been fine ever since.

      Not good coming off boost to find you have no brakes!
      sigpic
      1991 Audi S2 3B - 2.5 Stroker engine
      1997 A6 2.5TDi quattro avant - C4
      1976 RD250E / 350LC cafe racer

      Comment


      • #4
        Yes,exactly! But i dont know, will i fit original Audi 80 one like now i have or but two chamber booster like S4 B5 one that i have. It must be better but does it go bolt on??

        Comment


        • #5
          Have you checked the check valve?

          Comment


          • #6
            By mouth,yes. Looks ok.

            Comment


            • #7
              There is also an o-ring seal between master cylinder and booster / servo which can leak.
              Panthero Coupé quattro 20vt
              Indigo ABY coupé
              Imola B6 S4 Avant

              Comment


              • #8
                Originally posted by Error404 View Post
                There is also an o-ring seal between master cylinder and booster / servo which can leak.
                How i can test that?

                Comment


                • #9
                  Run the engine then switch off and see if you can hear a hiss sound, or use leak detection spray, or vacuum tester
                  Panthero Coupé quattro 20vt
                  Indigo ABY coupé
                  Imola B6 S4 Avant

                  Comment


                  • #10
                    Cheked again valve and its Ok. I made test like error404 said and found one leak. But its So little hose and i dont think its A problem? What hose is this?
                    i Will to testdrive when snow is gone because i have Right now summer tires on it

                    Comment


                    • #11

                      Comment


                      • #12
                        Looks like one of the boost pipes, I would fix regardless. You have some play so may be able to cut end and refit
                        Greg

                        S2Forum.com Administrator & Webmaster

                        '93 Coupe with a few tweeks

                        Comment


                        • #13

                          Comment


                          • #14
                            I made bigger picture. The blue hose is below valve. Does this hose effects fuel pressure?
                            And hose already fixed.
                            Can someone knows what did hose effects?
                            Last edited by ristokru; 28th October 2017, 13:00.

                            Comment


                            • #15
                              Can i make sure somehow its booster fault for sure?

                              Comment

                              Working...
                              X