Announcement

Collapse
No announcement yet.

RS2 engine misfire

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • RS2 engine misfire

    The engine was misfiring I found out No1 spark plug was black and not firing after changing the plug it worked fine but after a while the misfire started again can anyone help me on this topic?

  • #2
    Ignition amplifier good?
    Nothelle S2 Avant in restoration
    Wr Ur Quattro (also in restoration)

    Comment


    • #3
      Sorry about my inexperience on this issue what is the ignition amplifier and where is it situated?

      Comment


      • #4
        Two black boxes on the bulkhead. Follow the ht wires back.
        better still, convert to coil packs. Error404 here does a really good kit!
        Nothelle S2 Avant in restoration
        Wr Ur Quattro (also in restoration)

        Comment


        • #5
          I have already installed 404 coil pack

          Comment


          • #6
            Ah. So could be a faulty coil pack. Did you get new ones?
            try swapping one over?
            Nothelle S2 Avant in restoration
            Wr Ur Quattro (also in restoration)

            Comment


            • #7
              Yes I bought a set of new coil packs from error 404 which are now installed

              Comment


              • #8
                Ok, should be good then. Check its seated properly on the plug. Mine need pushing down now and again as I don't have a cover. Failing that, over to the experts. They will be lurking
                Nothelle S2 Avant in restoration
                Wr Ur Quattro (also in restoration)

                Comment


                • #9
                  Hi dave I just sent Alex a message to that affect maybe he might have a solution but thanks for your advice on this matter. I still cannot download photos of the finished paintwork on the car its ashame I am sure you would like to see them.

                  Comment


                  • #10
                    Yes, looking forward to that.
                    I don't think it will be anything to do with the harness. When I had my engine problems, my fully qualified VAG mechanic had Error's harness to bits and said it was the best made he had ever seen and could find no fault whatsoever. As long as its properly connected it will be fine.
                    Misfire on one cylinder can also be caused by dirty or blocked injector. Did you have them cleaned and flow tested? Lynn (LSG) can help there. Only other possible cause could be low compression on that cylinder. Try swapping the coil packs over just in case as well.
                    Nothelle S2 Avant in restoration
                    Wr Ur Quattro (also in restoration)

                    Comment


                    • #11
                      I had the injectors restored and tested and compression test is correct

                      Comment


                      • #12
                        And finally, good petrol?
                        You seem to have covered everything and exhausted my limited knowledge. Like I said, a proper expert will be lurking and probably have a good idea what's wrong. If you swapped a spark plug over and it was good for a while, then went bad again, that needs investigating. Find out why that happened and you will have hopefully solved the problem.
                        Nothelle S2 Avant in restoration
                        Wr Ur Quattro (also in restoration)

                        Comment


                        • #13
                          Admittedly it has unleaded in the tank I was advised to put V Power fuel again thanks for the advice Dave

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by joss01 View Post
                            I had the injectors restored and tested and compression test is correct
                            How long did you leave the injectors between having them cleaned and using them? I've read that cleaned injectors can have issues if not used for a while after cleaning.
                            91 Modded 3B
                            14 A6 Avant Black Edition

                            Comment


                            • #15
                              good point I have started the engine occasionally after installing them but they have not had a long run in period as the car is being restored

                              Comment

                              Working...
                              X