Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sluggish when cold

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sluggish when cold

    The behaviour of the old girl has been a bit naughty when cold, with lumpy running under power and the need to give the throttle a good prod to get going. It's all gravy when warm. Starting behaviour seems a bit off too, where once it fired in to life it's more of a cough now but still catches first time.

    Culpritsulprits are lambda warm-up and MAF. Will check the codes and do some digging but in the meantime, any ideas?
    Cheers'en, AndyC

    K24 Racing - K24R Products

    sigpic

  • #2
    Sticky icv?

    Comment


    • #3
      I'll give it a clean. Idles perfectly.
      Cheers'en, AndyC

      K24 Racing - K24R Products

      sigpic

      Comment


      • #4
        IAT sensor ?

        Comment


        • #5
          No codes so cleaned the MAF connector again and checked it all over. Seems better.

          Need to fit my new pins! And buy a new MAF I think
          Cheers'en, AndyC

          K24 Racing - K24R Products

          sigpic

          Comment


          • #6
            Pesky maf connector again!

            S2 Coupe 3B Project


            Ur quattro restoration

            S2 Avant

            Boost is the new rock and roll!
            sigpic

            Comment


            • #7
              G28 on the back of the head....always caused cold start issues on mine when on the way out
              sigpic

              1992 3b S2 Coupe

              Comment


              • #8
                Bad lambda heating. Had similar troubles when cold. When it warmed up, went as usual. Replaced the probe and the issue was gone.

                Comment


                • #9
                  Yes, lambda heating is an option. I wonder about coil pack too but tbh I think that would be worse when running. Will grab a new lambda (again) and try that. Gen Bosch lambda has done maybe 5k...
                  Cheers'en, AndyC

                  K24 Racing - K24R Products

                  sigpic

                  Comment


                  • #10
                    Oddly, this seems to have sorted itself out and has spat out the utterly useless 00561 code. Not really sure what cured it, as I've not replaced anything
                    Cheers'en, AndyC

                    K24 Racing - K24R Products

                    sigpic

                    Comment

                    Working...
                    X